Drømmehall på Ålgård, og nye partier

Det åpner snart en drømmehall på Ålgård. Turnhallen har fasiliteter med kvalitet av utrolige dimensjoner, og hva en kun skulle forvente å finne i en storby. Et sted det er lett å ha det gøy med fysisk aktivitet, samtidig som et veldig bra sted å utvikle seg som gymnast.

Nye partier

Vi har nå mer treningstid til rådighet, og ønsker dermed å endre litt på hvordan noen av partiene våre fungerer.

Jenter 4-6år har vi valgt å avslutte delvis på grunn av at vi følte det ble feil å kalle noe et rent jenteparti, og delvis fordi det har vært vanskelig å ha kontinuitet i trenere. Jentene vil da bli slått sammen med Gymlek 5år, de som har begynt 1. klasse har muligheten å velge Dans/Turn om de liker rytme og dans best, eller Salto om de er mest interessert i akrobatikk.

Foreldre og Barn

Nytt med foreldre og barn er at vi har gjort partiene mindre og fordelt dem på flere dager. Vi ønsker med dette enda bedre kvalitet på treningene, og større mulighet for at vi blir bedre kjent med hverandre.

Gymlek 5år

Her ønsker vi å spille på hele spekteret til Gym og Turn. Det vil si lek, rytme, akrobatikk, styrke og spenst. Gymnastene vil rullere på poster hvor de øver på de forskjellige elementene. Trampoline, dans, airtrack og foampit, alt i hallen som er gøy!

Turn/Dans eller Salto

For 1. klassinger har vi to valg.
1- Turn/Dans om en liker rytme best, hvor det trenes på rytmiske øvelser og turnelementer frem mot oppvisning ved slutten av sesongen.
2- Salto om en er mere interessert i akrobatikk, her vil de også utvikle trampett og tumbling ferdigheter opp mot konkurranse partiene våre.

Tropp eller Salto

Når en kommer opp i 4. klasse får en mulighet til å begynne med Tropp.

Tropp trener 2 ganger i uken og deltar på 4 konkurranser i året. Begge dagene vil de trene både trampett og tumbling. Vi ønsker i utgangspunktet at flest mulig av våre gymnaster deltar på samlinger, konkurranser og oppvisninger. Fordi det er en fantastisk arena til å knytte kontakt med mennesker utenfor kommunen, pluss at det er gøy!

Ønsker en ikke å øve mot konkurranser, men likevel drive med akrobatikk er Salto 4. klasse og oppover et fint parti. Salto trener 1 gang i uken, hvor de får utvikle seg på trampett, trampoline og air-track. Salto partiene konkurrerer ikke, men vil få mulighet til å delta på samlinger og oppvisninger.

Under viser eksempel på trampett og tumbling

Trampett

Tumbling

Frittstående

Vårt parti ‘Tropp Frittstående’ er et konkurranseparti. Det vil kanskje ta litt tid før vi er klar for å delta i konkurranse, i og med dette er et nytt parti fra høsten av.

Under viser noen eksempler på frittstående program fra litt forskjellige aldersgrupper. Dette er en kjempefin idrett hvor en har med rytme, koordinasjon, samspill og styrke.

Frittstående

Eksempel frittstående
Naboene våre gjør frittstående!
Eksempel på Frittstående

Hvorfor turne?

  • Allsidig trening som er spennende og gøy. Turn er lett å gjøre spennende og gøy, slik at en kan ha fysisk aktivitet som gir glede. Samtidig er treningen utrolig allsidig, en utvikler rytme, spenst, styrke, koordinasjon og utholdenhet.
  • Lagidrett, men vi kaller det bare tropp. Ålgård har alltid drevet lagidrett, all oppvisning og konkurranse vi deltar på gjør vi sammen som et lag. Samspillet med andre gjør at en utvikler seg sosialt samtidig som fysisk.
  • Oppvarming og uttøying. I turn har vi fokus på god oppvarming før trening og god uttøying etter trening. Ikke bare er dette gode rutiner for å hindre skade. Vi ser at gymnaster som har hatt en god oppvarming har mere energi og glede av treningen. En god uttøying roer pulsen, og gjør kropp og muskler avslappet. Korte muskler med knuter gir ikke alltid plager når en er ung, men mye trening uten tøying som ung, har mulighet for å gi plager senere.
  • Et godt grunnlag for de fleste atleter. Turn trening er uten tvil ett godt grunnlag for å utvikle allsidig styrke og kroppsbeherskelse. Det gjør det til en bra tilleggstrening for mange andre idretter.
Del dette!
Facebooktwitterlinkedinmail

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *